Een schadevergoeding claimen bij een bedrijfsongeval

bedrijfsongeval schadevergoeding

Heb je een bedrijfsongeval gehad en hierbij schade opgelopen? Dan kun je een schadevergoeding claimen bij het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is. Wat moet je weten over het claimen van een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

bedrijfsongeval schadevergoeding

Aansprakelijkheid van de werkgever

Heeft het ongeval tijdens werktijd plaatsgevonden? In dat geval is de werkgever altijd aansprakelijk. Het gaat dan namelijk om een bedrijfsongeval. Een bedrijfsongeval is bijvoorbeeld het vallen van een verhoging of een ongeval met een zware machine, maar ook een ongeval met de bedrijfsauto tijdens werktijd kan soms een bedrijfsongeval zijn.

Zorgplicht

Werkgevers hebben een zorgplicht tegenover hun werknemers. Dit betekent dat zij een eventuele schadevergoeding voor een bedrijfsongeval moeten betalen als de werkgever hier schuldig aan is en de schadevergoeding reëel is.

bedrijfsongeval schadevergoeding

Hulp inschakelen

Je kunt ervoor kiezen om geen hulp van buitenaf in te schakelen. In dat geval zul je zelf alle directe en indirecte kosten van de letselschade moeten berekenen. Aan de hand hiervan bepaal je de schadevergoeding. Vervolgens stel je de werkgever aansprakelijk. Als je wel hulp inschakelt van een letselschadespecialist, kan hij of zij je helpen met het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. De letselschadespecialist zal voor jou ook de werkgever aansprakelijk stellen.