Hoe gebruik ik een illustrator programma?

Als u een schrijver bent, moet u misschien een illustrator-programma gebruiken om afbeeldingen voor uw boek/artikel/stuk te maken. In deze blogpost leren we u hoe u een illustrator-programma gebruikt, of dat nu Adobe Illustrator is of een gratis online tool zoals Canva. We laten u ook zien hoe u gratis stockbeelden en vectorillustraties voor uw project kunt vinden. Als de blog post niet genoeg informatie geeft overweeg dan een cursus illustrator. Maar eerst, de blog post, laten we beginnen!

Referentie afbeelding

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van een illustrator programma. Ten eerste zorg ervoor dat u een duidelijk idee hebt van hoe het beeld eruit moet zien. Dit betekent dat u een schets of referentieafbeelding bij de hand moet hebben. Zodra u de schets of referentieafbeelding hebt, kunt u aan de slag met de verschillende gereedschappen in het illustrator programma.

Bestandsformaat

Vervolgens wilt u nadenken over het bestandsformaat. De drie meest gebruikte bestandsformaten voor illustraties zijn JPG, PNG en EPS. JPG is het standaardformaat voor foto’s, terwijl PNG een losse formaat is die zeer geschikt is voor lijntekeningen en logo’s. EPS is een vectorformaat die perfect is voor illustraties die moeten worden aangepast zonder kwaliteitsverlies.

Juiste gereedschap

Nu u weet welk bestandsformaat u moet gebruiken, is het tijd om de afbeelding te maken. Wanneer u Adobe Illustrator gebruikt, zijn er een paar verschillende gereedschappen die u kunt gebruiken voor de illustratie. Het pen-gereedschap is geweldig voor het maken van gedetailleerde lijntekeningen. Het vormgereedschap is perfect voor het maken van basisvormen en logo’s. En het verloopgereedschap is perfect om kleur en schaduw toe te voegen aan de illustraties.

Als u na deze blogpost toch nog vragen heeft over hoe u een illustrator programma moet gebruiken laat dan vooral een reactie achter bij de blog sectie. We zullen uw vraag dan zo snel mogelijk behandelen zodat u weer lekker door kan met u illustraties.

Bron: https://www.learnit.nl/