De Winterspelen van 2022 in Peking

Het is bijna zover, de Winterspelen van 2022 in Peking. Na een moeilijke twee jaar en een zomerspelen die vreemd aanvoelde door de pandemie kunnen we nu uitkijken naar een Spelen die ons doet denken aan de Spelen van voorheen. We kunnen weer genieten van sporten zoals skiën, schaatsen, de biatlon, en op een mooi snowboard. Team NL heeft een mooie delegatie sporters voor de verschillende onderdelen gestuurd, met namen zoals alpineskiër Adriana Jelinkova of schaatser Jorrit Bergsma voor de lange afstanden op de binnenbaan. Het ziet ernaar uit dat het de komende weken tijdens de Winterspelen een feestje wordt voor fans en sporters.

Het programma

De Winterspelen zal van start gaan op 4 februari met een openingsprogramma. De hoofdstad van China heeft drie wedstrijd zones ingericht om 109 evenementen in 7 sporten te kunnen faciliteren. Deze wedstrijd zones zijn in Central Beijing, Yanqing en Zhangjiakou. De verschillende onderdelen die bij het skiën en snowboarden horen zullen gehouden worden in Central Beijing en Zhangjiakou gehouden. Liefhebbers van de sport zullen hier dus hun heil kunnen vinden. Daarnaast zijn populaire onderdelen zoals de shorttrack, schaatsen en curling ook te vinden in Central Beijing. Daarnaast zijn er zeven nieuwe onderdelen opgenomen in deze editie van de Winterspelen, zoals mixed team shorttrack relay, mixed team schansspringen en monobob voor de vrouwen.

Moeizame relaties

Toch is het nieuws rondom de Winterspelen van dit jaar niet alleen maar rozengeur en zonneschijn. Als eerste lijken de kosten voor het organiseren van een Spelen elke editie duurder te worden, en deze kosten worden doorgerekend naar de landen die een delegatie sporters willen sturen. Landen zoals Noorwegen kunnen misschien niet aan hun financiële verplichtingen tegenover de Spelen kan voldoen. Daarnaast staat China op dit moment slecht te boek door de schending van mensenrechten. Verschillende landen, zoals de VS en Australië, hebben ervoor gekozen China diplomatiek te boycotten door geen delegatie naar de Winterspelen te sturen. Dit is in solidariteit met de miljoen Oeigoeren die in China in kampen zitten.

Wil jij je eigen snowboard kopen? Ga dan voor een specialist is snowboards zoals Snowboards.nl!