Wit kan altijd

mode hoed

Hoeden zijn tegenwoordig weer helemaal in. Nu is het soms best lastig om een hoed te stijlen bij je outfit. Sommige mensen passen hun kleding aan op de hoed die ze die dag gaan dragen. Maar het kan ook andersom. Een witte hoed kan bijvoorbeeld overal bij, want wit is altijd goed. Wit kun je in principe met alle kleuren combineren. Of het nou groen, rood of zwart is, wit kan hier altijd bij. Daarnaast past wit ook bij alle haarkleuren. Of je nou blonde, bruine of oranje haren hebt, wit past bij elke haarkleur en vloekt nergens mee. Je hoeft je ’s ochtends dus niet druk te maken over welke hoed je op moet, want de witte is altijd goed.

Spiritualiteit

Witte hoeden zijn niet alleen in de modewereld een veel gedragen item. Ook binnen de spirituele wereld wordt een witte hoed veel gedragen. Een witte hoed wordt vaak gedragen door de leider van een bepaald sekte. Wit staat voor goed en zwart staat voor slecht. Degene die een witte hoed draagt heeft vaak veel aanzien en veel te zeggen binnen de groep. Het is een soort eer om een witte hoed te dragen. Het is dus niet zo dat binnen een sekte iedereen een witte hoed draagt. Wel hebben ze vaak witte gewaden aan met een witte capuchon erop, maar geen echte hoed, deze is dus alleen bestemd voor de leiders binnen een groep.

Wit is geen kleur

Vele mensen denken dat wit een kleur is, net zoals ze denken dat zwart ook een kleur is. Maar wit en zwart zijn geen echte kleuren. Wit en zwart zijn nuances, wat ook wel ver evenwichtigen betekent. Kleuren hebben veel te maken met licht. Wit is licht en dus geen kleur, zwart heeft juist helemaal geen licht en is daarom ook geen kleur. Vaak worden wit en zwart wel gebruikt om andere kleuren lichter of donker te maken, ze evenwichtigen andere kleuren. Ondanks dat ze dan onderdeel uitmaken van een andere kleur, maakt dit zwart of wit zelf nog geen kleur.