Tegels verven met betonverf

Behoefte om tegels te verven? Bijvoorbeeld in je badkamer, woonkamer of keuken? Dit kan makkelijk met speciale verf! Zo hoef je niet te veel moeite te doen door al de tegels te vervangen. Je kan de tegels makkelijk schilderen met verschillende soorten verf, bijvoorbeeld met speciale betonlook verf . De betonlook is tegenwoordig dé trend en geeft jouw tegels een hele mooie industriële look. Je hebt speciale betontegels maar u kunt dus ook betonlook verf halen. Zo hoeft u uw tegels niet te vervangen. Daarnaast zijn er nog meer soorten verf die je kunt gebruiken om de tegels te schilderen. Deze zullen hieronder benoemd worden.

Speciale verf voor tegels

Ten eerste is het belangrijk de tegels af te plakken. Dit kun je het beste doen met speciale afplaktape. Het afplakken kost vaak het meeste tijd, maar als je het hebt gedaan zal de klus zeer snel gaan. Daarnaast kun je het beste afdekmateriaal gebruiken voor de ondergrond. Het zou namelijk heel erg zonde zijn als er verfspetters op de vloer of andere delen terechtkomen waar je het liever niet wilt hebben. Daarna moet je de tegels ontvetten met Universol, opruwen en repareren, een primer aanbrengen en dan kun je beginnen met verven! Hierbij is het belangrijk gebruik te maken van speciale verf bedoeld voor het verven van tegels, zoals kalkverf.

Beginnen met het verven

Nadat de primer helemaal goed is opgedroogd, kun je beginnen met het verven van de tegels. Je kan het beste kiezen voor een goede betonverf. Zo is het raadzaam om bij het gebruikmaken van betonlook verf de speciale beton cire verf te kopen.  De beton cire kan op bijna iedere ondergrond aangebracht worden, dit komt door de unieke samenstelling. Op tegels is het dus goed te gebruiken. Er zijn verschillende beton cire kleuren die u kunt gebruiken op de tegels. Met deze tips moet het lukken uw tegels op de beste manier te kunnen schilderen. Zo bent u ervan verzekerd dat de tegels er als nieuw uit zullen zien.