Sneakers Voor Jong en Oud

Wanneer we gaan sporten, dan komt er maar een soort schoen in ons vizier: de sneaker. Sneakers zijn er voor jong en oud, dus zijn kindersneakers een bekend begrip geworden bij de ouders van nu. Het is ook vrij begrijpelijk. Kleine kinderen rennen graag rond en spelen tot dat ze erbij neervallen. Het juiste schoeisel is daarbij een must. We weten immers allemaal dat kinderen niet per se rekening houden met het schoonhouden van hun kleding en het krijgen van ongelukjes op het speelplein. En dit zijn precies taken wat de sneaker met gemak aan kan.

Van Gymschoen tot Sneaker

Maar waar komen sneakers eigenlijk vandaan? Sneakers bestaan al een lange tijd. Met de eerste voorlopers die voorkomen in 1865. Verschillende sporten hadden baat aan een flexibeler soort schoen. En dus werden gymschoenen in het leven geroepen. De naam sneaker werd gegeven aan een type gymschoen die een rubberen zool heeft waardoor de drager van de schoen geruisloos rond kan lopen. In het Engels zou dat ‘sneaking around’ noemen. Nadat in Amerika sporters overal sneakers droegen, deed de jeugd hen na, dit zorgde voor de sneaker rage die wij kennen tot op heden.

De Voordelen van de Kindersneaker

Voor het sporten, tijdens een wandeling of voor comfort is de sneaker een geliefd artikel. En voor kinderen is de kindersneaker ook gewild. De schoenen hebben als eigenschap stevig, maar ook flexibel te zijn. De flexibele zool zorgt er zelfs voor jonge en oudere kinderen zo fanatiek kunnen spelen als ze maar willen, zonder dat ouders bang hoeven te zijn dat hun kind onnodige valpartijen krijgt of een belemmering krijgt bij het leren lopen.

Verder is het zo dat het materiaal van de sneakers ademend is. Hierdoor krijgen de uitgeputte voetjes niet per se een zweetgeur na het buitenspelen. Al met al, is voor ieder spelend kind de kindersneaker een goed idee.