Een verbeterde gezondheid door regelmatig staand te werken.

Dit is misschien voor de hand liggend, maar een zit sta bureau kan wonderen doen voor de gezondheid. Een goede balans tussen staan en zitten is immers zeer belangrijk. Te lang stilzitten verhoogd het risico op een heleboel ziektes zoals: diabetes, hart- en vaatziekten, depressie, kanker, en problemen met de beenspieren. Hiernaast verhoogd langdurig zitten ook het algemene risico op vroegtijdig overlijden. Door enkele uren per dag rechtstaand te werken hou je je benen actief en pomp je zuurstof naar je hersenen. Op deze manier verminder je gezondheidsrisico’s en kan een zit sta bureau zelfs je leven verlengen!

Een goede ruimte efficiëntie op je werkplek.

Door gebruik te maken van een zit sta bureau benut je je ruimte efficiënt. Je hoeft geen ruimte te verspillen aan twee bureaus en je kunt aan je gezondheid werken. Als je voor een elektrisch zit sta bureau kiest geniet je van nog meer comfort. Met slechts een druk op de kan je de hoogte van je bureau zelf bepalen. Je hoeft je geen zorgen te maken over moeilijke instructies of een zwaar tafelblad. De ingebouwde lift doet het aanpassen en vastzetten voor jou. Zo kun jij nog even een rondje wandelen voordat je terug dossiers gaat afhandelen.

De (tijd)winst die je kunt boeken door gebruik te maken van een zit sta bureau.

Door regelmatig staand te werken kun je veel tijd winnen. De fysieke activiteit van het rechtstaan zorgt er immers voor dat er meer bloed naar je hersen stroomt. Dit bloed brengt zuurstof mee dat je hersenen actiever maakt. Met een actief en gefocust brein kun je beter werken. Je bent geconcentreerder zodat je sneller dingen afwerkt. Bovendien dommel je op deze manier minder snel in na de lunch. Al deze gewonnen tijd kun je gebruiken om meer werk te verzetten, of om meer tijd door te brengen met je familie. En dat allemaal door een degelijk zit sta bureau.